Jälleen kokeilin avokadolla värjäämistä tavoitteena saada roosaa tai vaaleanpunaista. No eipä taaskaan onnistunut.
Luin erilaisia oppaita ja ohjeita. Noudatin niitä kirjaimellisesti ja aina vaan lopputuloksena... ruskeaa.
Kokeilin netissä ollutta ohjetta, jossa siemeniä ja kuoria keitettiin pari tuntia. Liemeen lisättiin desi etikkaa ja pari ruokalusikallista soodaa sekä suolaa ( laitoin reilun 120g). Lanka liemeen ja kuumennus noin 40 astetta tunnin ajan ja annetaan olla liemessä pari päivää. Tuli tosi vaaleaa ruskeaa ehkä aavistuksen punertavaa.
Sitten laitoin samat avokadot lasipurkkiin ja heitin langat sekaan. Joissakin ohjeissa vannottii matalan lämpötilan tehokkuuteen. Ja jossakin oli myös, että väriä irtoaa vaikka avokadot oli keittänyt kerran. No ei tapahtunut mitään. Kirkasta oli. Kuumensin koko höskän kattilassa 40 asteeseen. Ei väriä. Lanka lojui kattilassa liemineen kolme päivää. Ei tapahtunut mitään.
Luin jonkun tutkimuksen, jossa oli, että siemeniä ja kuoria haudutetaan 60 asteessa pari tuntia. Jäähdytetään ja laitetaan lanka. Sitten 40 asteeseen tunniksi ja seisotetaan lankaa liemessä 24-42 tuntia. Soodaa voi laittaa pari ruokalusikallista mutta se ei ole välttämätöntä. Heitin lionneet langat kattilaan. Liuoksen pH oli 4,4. Lisäsin soodan ja pH 7,7. Liemen väri oli punainen. Pidin lankaa liemessä 42 tuntia. Tulos oli kellertävän ruskea. Luovutan.
Kuumensin liemen vielä harmaan langan kera 40 asteeseen pH 7,7 ja lykkäsin purkkiin. Olkoon ja muhikoon siellä ihan rauhassa. Tulos on kuitenkin taas ruskeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti